Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu pěti vozidel v Rožnově pod Radhoštěm byla silnice čtyři hodiny uzavřena

Krátce po půl třetí odpoledne přijal operátor tísňové linky krajského operačního střediska hasičů ve Zlíně informaci o dopravní nehodě pěti vozidel, ke které došlo v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo nehody, která zcela zablokovala komunikaci v obou směrech vyrazili hasiči jednotky města Rožnov pod Radhoštěm a stanice HZS Valašské Meziříčí.

Ze zavinění nehody je podezřelý nepozorný osmadvacetiletý řidič z Kopřivnice, který jel se Škodou Fabií od Rožnova na Frenštát. Nevěnoval se dostatečně řízení a přehlédl stojící vozidla (Ford Mondeo, Peugeot Partner, Ford Mondeo).

Řidiči fordu a peugeotu postupně zastavili za řidičkou Fordu Mondeo, která zastavila z důvodu dávání přednosti v jízdě protijedoucím vozidlům, protože hodlala odbočit vlevo. Řidič s fábií narazil zezadu do fordu, ten narazil do peugeotu a byl odhozen vpravo na svodidla. Peugeot pak narazil do před ním stojícího fordu, který chtěl odbočit vlevo na místní komunikaci.

Řidič ve fábii, jenž kolizi způsobil, se pak dostal do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem DAF s návěsem, jehož řidič zareagoval stržením řízení vpravo, přičemž poškodil svodidla.

por. Mgr. Lenka Javorková, Policie ČR

Dvě zranění účastníků nehody byla také hodnocena spíše jako lehčí.

Komplikací zásahu jednotek však bylo poškození nádrže LPG jednoho z vozidel, kdy došlo k úniku plynu do okolí. Provedeným měřením bylo zjištěno, že koncentrace plynu není nebezpečná. Hasiči proto nechali nádrž samovolně odvětrat.

Vzhledem ke skutečnosti, že nehrozilo žádné nebezpečí požáru nebo úniku provozních kapalin, byla na místě události ponechána pouze jednotka hasičů z Rožnova, která dále asistovala policistům a provedla likvidační práce.

Sdílet