Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny v noci zničily stodolu i střechu domu v obci Vlachovice, škoda byla vyčíslena na 400 tisíc korun

Šest minut po půlnoci přijal operátor tísňové linky krajského operačního střediska hasičů ve Zlíně oznámení o požáru stodoly, která se měla nacházet v bezprostřední blízkosti rodinného domu v obci Vlachovice.

Do jedné minuty po přijetí oznámení byl vyhlášen požární poplach profesionálním a dobrovolným jednotkám hasičů z Valašských Klobouk, Slavičína, Vlachovic a následně i Brumova. Celkem šest cisteren mířilo k požáru, který zasáhl hospodářskou budovu a následně se rozšířil i na střešní konstrukce a podkrovní prostory blízkého rodinného domu.

Už v době příjezdu prvních jednotek na místo bylo jasné, že hospodářskou budovu, která byla požárem zcela pohlcena, nebude možno zachránit. Hlavní úsilí hasičů se tedy soustředilo na záchranu zasaženého rodinného domu. V 01:03 hodin byl požár lokalizován a v 03:11 hodin mohl velitel zásahu ohlásit jeho celkovou likvidaci.

Podle prvotních odhadů dosáhla vzniklá škoda výše 400.000,– Kč. Větší část rodinného domu se však podařilo před plameny zachránit. Výše uchráněných hodnot byla stanovena asi na 600.000,– Kč.

Už v nočních hodinách provedl vyšetřovatel požárů spolu s policisty prvotní ohledání místa události. Vyšetřování příčiny vzniku požáru bude pokračovat i v průběhu dnešních dopoledních hodin, kdy bude nasazen i pes na vyhledávání přítomnosti hořlavých kapalin na požářišti.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet