Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo DAF narazilo na komunikaci R55 do svodidel, kvůli poškození nádrže uniklo několik stovek litrů nafty

Prvotní informace, které před čtrnáctou hodinou obdrželo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně, hovořily o poškození svodidel na rychlostní komunikaci R55 u Tlumačova ve směru na Otrokovice v důsledku nehody kamionu.

Jak následně upřesnili policisté, kteří na místo nehody vyjeli, došlo v důsledku nárazu tahače zn. DAF do svoditel k poškození jeho palivové nádrže a úniku několika stovek litrů nafty na povrch vozovky.

V 14:18 hodin byl vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Otrokovice a současně byla na místo události vyslána technika „opěrného bodu“ centrální stanice Zlín tzn. jeden cisternový a jeden technicko – chemický automobil.

Jak dále hlásil z místa události velitel zásahu, k úniku nafty došlo asi na 500 m komunikace, a to především u její krajnice. Nádrž tahače, která obsahovala odhadem asi 400 l nafty, byla zcela prázdná.

Hasiči znečištěnou plochu vozovky zasypali sorbenty a následně provedli její úklid. Po ukončení likvidačních prací a předání místa zásahu policistům se obě jednotky vrátily těsně před šestnáctou hodinou na své stanice. U nehody nedošlo k žádnému zranění.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet