Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Návěs kamionu spadl na Českobudějovicku na cyklistu, ten nehodu nepřežil

Na základě ohlášení operačního střediska ZZS vyjeli v 14:24 hodin profesionální hasiči ze stanic Křemže a České Budějovice na silnici mezi obce Homole a Křemže k dopravní nehodě nákladního automobilu, osobního vozu a cyklisty.

Jako posilové jednotky na místo vyjeli také profesionálové z českobudějovické stanice s technickým kontejnerem a hasiči HZSP SŽDC s automobilovým jeřábem.

Nehoda se stala u Dvora Koroseky, kde se z dosud nezjištěné příčiny havaroval osobní automobil tovární značky Seat a nákladní automobil s přívěsem. Padající návěs smetl projíždějícího cyklistu, který zůstal pod návěsem a následky nehody nepřežil.

V Seatu cestoval pouze řidič, který zůstal ve zcela zničeném voze zaklíněn. Zasahující hasiči jej vyprostili a okamžitě předali do péče zdravotníků ZZS.

Po ukončení záchranných prací krátce před 15. hodinou byl ukončen zásah osádek technického kontejneru a rychlého zásahového automobilu z českobudějovické stanice a cisterny ze stanice Křemže, které se vrátily na své základny. Na vyproštění nákladního vozu si majitel objednal specializovanou­ firmu.

Nehodu na místě šetření Policie ČR, která také silnici v místě nehody uzavřela.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet