Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž o návrh nášivky

Martin Říha požádal redakci Požárů o pomoc, resp. o zveřejnění jím vyhlášené soutěže o nejhezčí návrh nášivky pro budoucí klub sběratelů hasičských nášivek v ČR. Není důvod nevyhovět, bližší info najdete v článku.

Nejdříve bych vám však měl nejspíše přiblížit odpověď na otázku „proč zase soutěž ?“.

Společně s většími sběrateli nášivek se postupně domlouvám na založení sdružení, chcete-li klubu sběratelů hasičských nášivek v ČR. V první řadě se má jednat o takový „pokus“ o sjednocení českých sběratelů hasičských nášivek na stránkách www.cfp.ic.cz , na kterých autor momentálně usilovně pracuje.
Na stránkách bude v první řadě rozdělení nášivek podle krajů, následně podle zařazení (např. jestli se jedná o profesionální, či dobrovolný sbor) a to hned ve třech jazykových verzích najednou ( kromě češtiny, NJ, AJ). U fotky nášivky bude stručný popisek (pokud se nám ho podaří sehnat), něco ve stylu „Nová nášivka HZS ČR, definitivně se používá od roku 2007, nosí jí příslušníci HZS ČR na uniformách, košilích , pracovních stejnokrojích a někdy i na zásahových oblecích. Znak HZS ČR je také prezentován formou samolepky na hasičských vozech patřící HZS ČR.“.
Na stránce bude časem k nalezení také seznam českých sběratelů hasičských nášivek a samozřejmě kontakt na ně (nejspíše formou e-mailu). Díky nadšení panujícímu v „mezinárodních vodách hasičského sběratelství“ zde bude také i seznam sběratelů hasičských nášivek mimo naši republiku ( Španělsko, Německo, Chorvatsko, Kanada, Chile …)

Nyní však již k samotné soutěži, repspektive k vysvětlení o co vlastně půjde.
Aby se klub, sdružení, asociace … mohlo reprezentovat, je třeba zavést logo – znak, kterým se budeme prezentovat (toto bude prvním krokem ke sjednocení sběratelů hasičských nášivek u nás).
Pravidla jsou prostá : v ruce na papír (fixou, tužkou, pastelkou ⇒ naskenovat), v PC (malování – BMP,JPeG, PNG, TIF; Corel Draw; Photoshop … !Corel, CAD atp. nutno převést do formátu pro Corel CDR max. verze 12!) nakreslit návrh na znak pro sdružení, klub, asociaci …
Princip je jednoduchý, kdo nakreslí nejhezčí návrh znaku, bude později odměněn nášivkou podle onoho znaku a také speciálním diplomem.
!!! NEJSTE LIMITOVÁNI názvem, jedinou striktní podmínkou je anglický název (a to z důvodu mezinárodní propagace), takže jak jsem již psal, sdružení, klub, asociace, nebo cokoli co vymyslíte. Každý smí zaslat pouze jeden návrh !


Své návrhy následně posílejte prosím na mail repkin@seznam.cz a jako předmět mailu uveďte „návrh nášivky“ a nezapomeňte také připsat kontakt na vás a to minimálně adresu, nebo telefon.
Následně pak sběratelé, kteří byly již vyzváni k soutěži a také nezávislí porotci vyberou ten nejhezčí návrh, který bude oceněn.
Uzávěrka soutěže bude nejspíše k 30. 12. 2007 a vítěz nejpozději v únoru obdrží nášivku v podobě jím nakresleného znaku + diplom.

Takže malujte, kreslete, scanujte, mailujte a také průběžně sledujte, jak se klubou stránky cfp.ic.cz ze své nynější skořápky.

Mnoho zdaru přeje autor stránek : www.repkin.unas.cz a www.cfp.ic.cz.

Martin Říha

V galerii jsou přidány dva návrhy pro možnou inspiraci.
Sdílet