Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tradiční Den s IZS proběhl v Bítozevsi, dvojitá třináctka v datu rozhodně nebyla smolná

Již třetí ročník Dne s IZS aneb Bitozeves 2013 proběhl v pátek 13. září 2013 ve znamení třináctky. A že nebyla opravdu smolná, bylo vidět na spokojených tvářích dětí.

Vše začalo požárem základní školy, při kterém byly ze školní budovy zachráněny tři osoby. Posléze se již spustil program dle scénáře. Pro děti bylo připraveno několik stanovišť, na kterých se mohli seznámit s prací mnoha zúčastněných.

Jednalo se například o: zásahová jednotka PČR, MP Most, HZS ČR, dobrovolní záchranáři města Žatce, PČR Louny, Jan Pechout společnost BESIP a mnoho dalších.

Moderování se opět ujala dvojice moderátorů Míša Marková a Vlastík Vébr.

Michal Hrdlička


Pátek 13. září nebyl pro naši školu, Základní škola a Mateřská škola Bitozeves, vůbec smolným dnem. Adrenalinem nabitý den zahájil požár školy. Při evakuaci se v jedné ze „zakouřených tříd“ zapomněla tři mladá děvčata, čímž byla ztížena práce jak hasičů, tak záchranářů.

Všichni malí účastníci akce se dozvěděli mnoho zajímavého z práce záchranných složek. Sami si i vyzkoušeli, že to vždy není taková legrace jako ve filmu. Náš velký dík patří Obecnímu úřadu Bitozeves, Krajskému úřadu Ústeckého kraje a ostatním sponzorům.

Mgr. Alena Shejbalová
ředitelka školy

Sdílet