Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu ve Ždírci nad Doubravou se zranila mladá žena

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo v úterý u požáru bytu v panelovém domě na Nám. 9. května ve Ždírci nad Doubravou. Při požáru se zranila mladá žena. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 18:48 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Chotěboř a Havlíčkův Brod společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Ždírce nad Doubravou, Krucemburku a Sobíňova. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

V době vzniku požáru spala ve třípokojovém bytě ve čtvrtém poschodí mladá žena. Naštěstí se včas probudila a před plameny utekla. Při požáru se však zranila a skončila v péči zdravotníků. Po nezbytném ošetření na místě události ji zdravotníci převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do havlíčkobrodské nemocnice.

Požár, který vypukl v kuchyni a odtud se rozšířil na další prostory bytu, se hasičům podařilo velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Požárem zasažené vybavení bytu jednotky vynosily před dům. Zakouřené prostory bytu a domu hasiči odvětrali přetlakovou a přirozenou ventilací.

Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje. Nejpravděpodobněji však požár způsobila nedbalost.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet