Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion u Turnova skončil na kolejích, provoz na železnici musel být zastaven

Náročný dlouhotrvající zásah přineslo dnešní odpoledne hasičům na Turnovsku. Ve 13:23 hodin byli voláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici I/35 za Turnovem směrem na Sedmihorky. Kamion zde sjel ze silnice a zablokoval železniční trať.

Na železnici byl ihned zastaven provoz a přivolaní hasiči poskytli řidiči předlékařskou první pomoc. Muž naštěstí utrpěl jen lehká zranění. Na místě události v době vydání zprávy zasahují profesionální hasiči z Turnova, Semil, pomáhají i turnovští dobrovolní hasiči.

Kvůli přeložení nákladu a vytažení kamionu byla povolána těžká technika – jeřáb drážních hasičů a druhý jeřáb, kterým disponují právě semilští profesionálové. Před 15. hodinou byl uzavřen hlavní tah na Turnov a probíhalo překládka nákladu (dřevěných palet).

Po několikahodinových prací s přeložením nákladu se podařilo hasičům vrátit kamion na silnici. Hasiči provedli ještě úklid před zprůjezdněním a komunikace byla ve večerních hodinách otevřena. Stejně tak byla překontrolována trať a obnoven provoz na železnici.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet