Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro jednu firmu zakleté místo

Dnes, 22. 3. 2007, ve 13:42 hod. vyjela jednotka železnorudských hasičů k dopravní nehodě terénního automobilu Toyota, který havaroval na silně namrzlé komunikaci mezi Gerlovou Hutí a Novou Hůrkou.

Jeho řidič, který je železnorudským obyvatelem, sám nahlásil nehodu na služební telefon naší jednotky.

Při našem příjezdu na místo události se zde již nacházela hlídka Policie ČR, která zabezpečila místo nehody a řídila dopravu. Provedli jsme protipožární opatření a zajištění automobilu Toyota. Řidič z kotrmelce se svým vozem vyvázl naštěstí bez úrazu. Příčinou nehody byla nepřiměřená rychlost vzhledem ke stavu vozovky, jelikož se jednalo o opravdu uježděnou ledovku, na které zaježděný kamenný posyp neměl téměř žádný účinek. Po vyšetření nehody jsme pomohli odtahové službě s naložením havarovaného vozu na odtah. Práce byly ukončeny po dvou hodinách. Provoz na zdejší komunikaci ztěžovalo velmi silné náledí a uježděný sníh, na kterém mělo v těchto kopcích problém několik vozů.

Jak se na místě ukázalo, tento prostor je pro jednu nejmenovanou firmu opravdu prokletý. 11. 5. 2006 – tedy před necelým rokem, se na tomto stejném místě stala dopravní nehoda vozidla Nissan s vlekem, které patřilo stejné společnosti, jako dnes havarovaná Toyota. Tenkrát ale vozidlo skončilo podstatně hůře. Pro připomenutí jsou vloženy fotky ze zmíněné loňské nehody.

Články o ní viz: www.hasicizr.estranky.cz/…ravni-nehoda a www.pozary.cz/clanek5106


Filip Brož – Hasiči města Železná Ruda

-wap-
Sdílet