Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

„Hasiči tak, jak je vidím já“

Třetí ročník výtvarné soutěže „Hasiči tak, jak je vidím já“ pro děti základních škol v okrese Rokycany vyhlásil ke konci loňského roku Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, územní odbor Rokycany. Vítěze přijal tamní starosta.

Tématem soutěže bylo ukázat práci hasičů z pohledu dětí. Do soutěže mohly děti až do 15. 2. 2007 posílat kresby a koláže do formátu A3, a to na adresu Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, územní odbor Rokycany, Komenského 29, 337 01 Rokycany. Soutěžící byli rozděleni do dvou kategorií. Do první patřily děti z prvního stupně základních škol (mladší žáci) a do druhé děti z druhého stupně základních škol (starší žáci).

Do výtvarné soutěže se zapojilo devět základních škol z okresu Rokycany a jeden SDH. Odborná porota složená ze zástupců HZS Plzeňského kraje, územního odboru Rokycany a Základní umělecké školy Rokycany neměla vůbec lehkou práci, jelikož musela posoudit celkem 158 výtvarných prací. Nakonec v každé kategorii vybrala pět nejlepších. V první kategorii zvítězila Karolína Kozlíková ze ZŠ Karla Vokáče Strašice (osm let), druhá se umístila Adriana Žirková ze ZŠ T.G. Masaryka Rokycany (sedm let) a na třetím místě se umístil Adam Aubrecht ze ZŠ a MŠ Volduchy (11 let). Čtvrté místo v této kategorii obsadila Tereza Němcová ze ZŠ a MŠ Holoubkov (11 let) a páté obsadil Lukáš Starinský ze ZŠ a MŠ Hrádek (12 let). Vítězem druhé kategorie se stal Martin Červený ze ZŠ a MŠ Osek (16 let). Druhé místo obsadila Monika Šmídlová ze ZŠ Mirošov (12 let), třetí Petr Říha ze ZŠ Čechova ul. Rokycany (13 let), čtvrté Jakub Lapka ze ZŠ T.G. Masaryka Rokycany (12 let) a páté Petr Moulis ze ZŠ Radnice (12 let).

Ceny dnes 23. března 2007 v 8:00 hodin na MěÚ Rokycany z rukou starosty Ing. Jana Balouna a Karla Šnaiberka, vedoucího pracoviště ochrany obyvatel územního odboru HZS Rokycany, převzala Karolína Kozlíková a Adriana Žirková, první a druhá v I. kategorii. Cenu dostal také pátý v této kategorii Lukáš Starinský. Adam Aubrecht, který skončil třetí, se nemohl zúčastnit a omluvil se. Přijetí na MěÚ Rokycany se zúčastnili také Martin Červený a Petr Říha, první a třetí ve II. kategorii. Druhá Monika Šmídlová se nemohla zúčastnit. Děti se pak se svými rodiči zúčastnily prohlídky rokycanské požární stanice. Nejlepší práce budou vystaveny od 23. do 30. března 2007 v budově MěÚ Rokycany, v průchodu z ulice J. Knihy.

Všechna zaslaná díla budou předána Okresnímu sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a zúčastní se také soutěže „Požární ochrana očima dětí“.

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-
Sdílet