Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterní dopoledne ve znamení nehod

Dnes, 27. března 2007, v 9:49 hod. byla na operační středisko nahlášena nehoda osobního vozu v ulici Horní v Proseči nad Nisou. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Jablonce nad Nisou a Liberce.

Hasiči po příjezdu na místo nehody zjistili, že se jedná o osobní vůz zn. Škoda Octavia combi, jehož řidič, jedoucí ve směru z Liberce do Jablonce nad Nisou, v zatáčce nezvládl řízení. Vůz údajně vyletěl z komunikace do příkopu, kde kolem narazil do stromu a převrátil se na střechu. Řidič nehodu nepřežil.

Hasiči z požární stanice Liberec se následně přemístili k ohlášené dopravní nehodě osobního vozu v ulici Vratislavická v liberecké části Rochlice. Při této nehodě došlo k těžkému zranění jedné osoby, která byla převezena Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Následně hasiči zabezpečili únik pohonných hmot z havarovaného vozu.

Další dopravní nehoda byla ohlášena v 10:28 hod. Tentokrát se jednalo o střet osobních vozů zn. Škoda Felicia a Škoda 120 na silnici č. II/262 poblíž obce Stružnice na Českolipsku. Již při příjezdu jednotky HZS LK stanice Česká Lípa byla jedna zraněná osoba vyproštěna z vozu a předána do péče ZZS. Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření, zkontrolovali možný únik provozních náplní a v 10:50 hod. předali místo nehody policistům.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet