Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahují u požáru střelnice

K valícímu se kouři z podchodu v Tylově ulici v Plzni u první škodovácké brány vyjížděli dnes 27. 3. 2007 v 19:33 hodin plzeňští profesionální hasiči. Postupně na místo vyjely všechny tři plzeňské stanice.AKTUALIZACE článku 28. 3. 2007

Na místě bylo pět cisteren a protiplynový automobil. Podchod byl policisty uzavřen. Průzkumem na místě hasiči zjistili, že hoří v prostorách střelnice zřízené z části v podzemním krytu. Objekt byl značně zakouřen a velmi špatně ho šlo odvětrávat. Musel být nasazen přetlakový ventilátor. Požár se hasičům, zasahujícím v dýchacích přístrojích, podařilo lokalizovat asi po 25 minutách. Před jednadvacátou hodinou byl na místě policejní pyrotechnik, který prohlédl místo, kde byl uskladněn střelný prach a střelivo. Hasičům se podařilo uzavřít dveře, kde bylo uskladněno střelivo. Dveře od místnosti se střelným prachem prohořely, ale oheň se dovnitř nedostal. Na místě byl i pracovník ČEZu. Vše již mají hasiči pod kontrolou. Prostory se stále odvětrávají. Škoda byla předběžně vyčíslena na milion korun. Po likvidaci požáru policisté prostory zapečetí a vyšetřování příčiny požáru bude pokračovat zítra.

Ilustrační foto: Požáry.cz

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-

aktualizace 28. 3. 2007

Hasiči zasahují u požáru střelnice

K valícímu se kouři z podchodu v Tylově ulici v Plzni u první škodovácké brány vyjížděli dnes 27. 3. 2007 v 19.33 hodin plzeňští profesionální hasiči. Postupně na místo vyjeli všechny tři plzeňské stanice. Na místě bylo pět cisteren a protiplynový automobil. Podchod byl policisty uzavřen. Průzkumem na místě hasiči zjistili, že hoří v prostorách střelnice zřízené z části v podzemním krytu. Objekt byl značně zakouřen a velmi špatně ho šlo odvětrávat. Musel být nasazen přetlakový ventilátor. Požár se hasičům zasahujícím v dýchacích přístrojích podařilo lokalizovat asi po 25 minutách. Před jednadvacátou hodinou byl na místě policejní pyrotechnik, který prohlédl místo, kde byl uskladněn střelný prach a střelivo. Hasičům se podařilo uzavřít dveře, kde bylo uskladněno střelivo. Dveře od místnosti se střelným prachem prohořely, ale oheň se dovnitř nedostal. Na místě byl i pracovník ČEZu. Vše již mají hasiči pod kontrolou. Prostory se stále odvětrávají. Škoda byla předběžně vyčíslena na milion korun. Po likvidaci požáru policisté prostory zapečetí a vyšetřování příčiny požáru bude pokračovat zítra.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško
Sdílet