Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve Vratislavicích zaměstnal ráno 7 jednotek hasičů, zastavena musela být tramvajová doprava v okolí

Dnes v ranních hodinách došlo k požáru neobydleného dvoupodlažního domu v ulici Tanvaldská ve Vratislavicích nad Nisou. Požár byl ohlášen v 5:32 hodin a na místo bylo vysláno 7 jednotek s jedenácti cisternovými automobilovými stříkačkami a výškovou technikou.

Ve vybydleném domě hasiči po provedeném průzkumu nikoho nenašli. Hasiči zasahovali v dýchací technice a při pohybu na požářišti museli dávat velký pozor, neboť na několika místech došlo k propadnutí stropů. Ustavení výškové techniky komplikovaly tramvajové trojele a hasiči zajistili vypnutí přívodu proudu. Zhruba na hodinu tak byla zastavena tramvajová doprava a taktéž komunikace v ulici Tanvaldská byla kvůli hasebním pracím na několik hodin uzavřena.

Požár se podařilo hasičům lokalizovat kolem sedmé hodiny a poté pokračovali v rozebírání střešních konstrukcí. Příčina požáru a výše škody jsou v šetření. V domě nehořelo poprvé, hasiči zde už jednou zasahovali, a to při požáru ve sklepních prostorách.

Zasahující jednotky: HZS LK PS Liberec, HZS LK PS Jablonec nad Nisou, HZSP SŽDC Liberec, Liberec – Vesec, Liberec – Růžodol I, Liberec – Vratislavice nad Nisou, Jablonec n. N. – Proseč nad Nisou.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet