Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stotisícová škoda při požáru stavení

Škodu, která byla odhadnuta na 100 tisíc korun, způsobil v úterý 10. dubna 2007 požár hospodářského stavení u rodinného domu v ulici Těpeřská v Železném Brodu. Událost byla na operační středisko ohlášena ve 21:38 hod.Aktuálně: Přidány fotografie z události.

Územní odbor Jablonec nad Nisou:

K požáru byly vyslány operačním střediskem HZS LK jednotky HZS LK stanice Velké Hamry, Semily a dobrovolní hasiči z Železného Brodu a Líšného.

Po provedeném průzkumu hasiči zjistili, že se v hořícím stavení nachází dvě propanbutanové lahve, které bezpečně vynesli ven. Požár se hasičům podařilo uhasit krátce před třiadvacátou hodinou.

Výše škody byla odhadnuta vyšetřovatelem HZS LK přibližně na 100 tisíc korun. Stavení sloužilo jako garáž a majitelé měli v objektu uložen i nábytek a další interiérové vybavení, které oheň a hasební voda zcela znehodnotily. Příčinou vzniku požáru bylo použití otevřeného ohně. Během dnešního dne bude probíhat opětovné ohledání požářiště ve spolupráci s policisty.

Doplnění: Podle dnešního šetření na místě požáru se s největší pravděpodobností jednalo o úmyslné zapálení neznámou osobou a výše škody byla stanovena na 200 tisíc korun

Ilustrační foto.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet