Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Holík letos zavedla nový materiál podšívky, který zlepší svlékání rukavice za sucha i mokra

Nový materiál má vyšší gramáž než dříve používaný aramidový úplet a zejména se odlišuje typem pletení. Výsledkem je podšívka, která působí kompaktněji, není nadměrně elastická a zejména za mokrých podmínek umožňuje snadnější vklouznutí ruky do rukavice.

Před zavedením byly rukavice s touto podšívkou několik měsíců testovány v hasičských výcvikových centrech i v zásahu a to vždy s kladným výsledkem v porovnání se starším typem podšívky. Několik druhů zásahových rukavic v redakci POŽÁRY.cz testujeme a první recenzi přineseme koncem roku. Rukavice, které máme od firmy Holík k dispozici k testování, prošly polygonem ve Zbirohu.

Firma Holík letos přišla s několika novinkami v oblasti hasičských rukavic. Vymyslela stroj na detekci poškozené membrány, kdy zařízení je schopno otestovat rukavici (membránovou vložku uvnitř) a určit, zda je membrána neporušená a tím pádem plně funkční. Další inovací je pak zmíněný materiál, který lépe umožňuje svlékat i navlékat rukavice, pokud máte mokrou či zpocenou ruku.

Sdílet