Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobil skončil u Kytlic na střeše v příkopu, místní hasiči zasypali provozní kapaliny a pomohli s vytažením

V sobotu 30. listopadu 2013, krátce po 8:15, vyrážela JSDH Kytlice k dopravní nehodě na komunikaci 3. třídy z Kytlic směrem na Nový Bor. Ve stoupání na Nový Bor před koncem obce jednotka nalezla v příkopu havarovaný osobní automobil na střeše.

Po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se uvnitř vozu ani v jeho okolí nikdo nenachází, vozidlo je z části nad protékajícím potokem a došlo k menšímu úniku provozních náplní. Hasiči proto provedli jejich zasypání tak, aby nedošlo k jejich úniku do potoka.

Po příjezdu HZS z České Kamenice se po chvíli na místo dostavil i řidič – majitel vozu – s tím, že nehoda se stala v časných ranních hodinách a vzhledem k tomu, že nedošlo ke zranění, tak událost nikomu neohlásil.

Jednotka HZS Česká Kamenice poté odjela zpět na základnu a na místě byla ponechána JSDH Kytlice, která vyčkala až do příjezdu dopravní policie a odtahové služby. Během vyprošťování havarovaného vozu odtahovou službou JSDH Kytlice povedla kompletní uzavření provozu na uvedené komunikaci a poté hasiči z jednotky kyvadlově řídili provoz a pomohli s naložením havarovaného vozu.

Po vyzvednutí vozidla dále došlo k úniku nafty na komunikaci, jednotka proto provedla její zasypání a následné vyčištění komunikace. Po 12. hodině se jednotka vrátila zpět na základnu.

Jan Havránek
JSDH Kytlice

Sdílet