Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičské slavnosti Nový Bor 2007

SDH a město Nový Bor si Vás dovoluje pozvat k návštěvě a aktivní účasti na Hasičských slavnostech, které se budou konat při příležitosti oslav 140 let od vzniku zdejšího sboru, a to ve dnech 25. – 26. května 2007 na novoborském náměstí a přilehlých místech.

Nad touto významnou akcí, jejímž spolupořadatelem je město Nový Bor,
převzal svou oficiální záštitu hejtman Libereckého kraje Petr Skokan,
dále Nadace policistů a hasičů při Ministerstvu vnitra České republiky a zejména Ministr vnitra a informatiky České republiky MuDr. Mgr. Ivan Langer.

Pozvání k návštěvě a aktivní účasti dosud obdrželo více než třicet hasičských sborů z Čech a Moravy. Navíc byli osloveni i zástupci partnerských měst Nového Boru, a tak svou účast na akci již potvrdili hasiči holandského města Leerdam a německého Frauenau.
V těchto dnech probíhají konkrétní jednání o účasti i se sbory z německého města Zittau a polského města Kopaczow.

Mediálním partnerem akce je Hitradio Crystal Česká Lípa a pozitivní jednání probíhají s deníkem MF DNES, Českolipským a Severočeským deníkem a dalšími periodiky, jakož i se všemi českými televizními stanicemi.

Nosným motivem slavností je samozřejmě téma hasiči a záchranáři dříve a dnes…Ze všech bodů bohatého dvoudenního programu pak zdůrazněme alegorický průvod všech účastníků, který projede v hlavní den slavností celým městem za doprovodu hudby a tanečníků až na novoborské náměstí a hlavní třídu T.G.Masaryka, kde bude technika vystavena k celodenní prohlídce veřejností. Průvod bude vlastně přehlídkou a průřezem vývoje hasičské techniky od let dávných až do současnosti a předvede techniku historickou, nedávnou až
po tu vůbec nejmodernější…

Dalším významným momentem je slavnostní křest a prezentace nového hasičského speciálu Volvo, který město Nový Bor svým hasičům zakoupilo.
Akčním prvkem bude simulované teroristické přepadení a záchrana Základní školy náměstí Míru, na které se budou účastnit hasiči, lékaři Rychlé zdravotní služby, policie ČR, městská policie, filmoví kaskadéři a pyrotechnici.
Po celý den budou na náměstí probíhat další doprovodné akce – prezentace zahraničních i domácích hasičských sborů, výrobců hasičské techniky, hasičské soutěže, možnost vlastního vyzkoušení některých hasičských zařízení a záchranných prostředků, ukázky speciálních policejních technik a výzbroje atd.

Hasičské slavnosti mají i bohatý kulturní program – v pátek 25. května, kdy budou zahájeny, proběhne na náměstí večerní koncert rockových skupin.

V hlavní den slavností, tedy v sobotu 26. května, vystoupí v hudebním programu
dechová hudba, taneční soubor, diskotéka a v hlavním večerním koncertu pak slavné české skupiny, Yo-Yo Band a Laura a její tygři spolu s předním českým hráčem na australský etnický nástroj Didgeridoo, Ondřejem Smejkalem a doprovodem. Večer pak vyvrcholí velkým ohňostrojem a videodiskotékou.

Na samotný závěr této pozvánky je potřeba zdůraznit, že akce má výrazný charitativní charakter.
Svou záštitu převzala Nadace policistů a hasičů, která pečuje o oběti z řad rodin postižených ztrátou některého ze členů při výkonu záchranářského poslání.

Novoborští hasiči věnují celkový výtěžek Hasičského kola štěstí, které bude po dobu slavností umístěno na náměstí, a dále kasičky pro dobrovolné příspěvky
na tyto dobročinné účely, a to přímo do rukou ministra vnitra Ivana Langera a představitelů nadace.

Pro hostující hasiče bude připraveno občerstvení po celý hlavní den slavností -
sobotu 26. května 2007 a malý skleněný dárek.

Za Vaši pozornost a účast na slavnostech předem děkujeme.

Sbor dobrovolných hasičů a město Nový Bor

David Sobotka
Hlavní koordinátor akce


Poznámka :
Svou účast a typ techniky, se kterou přijedete, prosím potvrďte písemně na
e-mailové adrese : david@ajetoglass.com nebo na adrese : hasici@novy-bor.cz

Pro případný telefonický kontakt můžete každý den od 14:00 hodin použít mobil
606 622 396 – David Sobotka nebo nepřetržitě mobil 606 221 812 – Martin Kočí.

-wap-
Sdílet