Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Liberecku řešili od ranních hodin několik technických zásahů

Dopravní nehoda, technická pomoc či únik nebezpečných látek, to jsou typy událostí, ke kterým jezdí hasiči v Libereckém kraji v posledních dnech nejčastěji.

Dnes 13. 12. 2013 v 6:37 hodin byli jablonečtí profesionální hasiči voláni k dopravní nehodě do obce Dalešice. V ohlášení dostali také informaci, že je v místech náledí. Jak zjistili, řidička sjela Renaultem Megane do hlubokého příkopu, kde vůz uvíznul na boku. Jednotka zajistila vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní, řidička byla v péči ZZS. O několik hodin později vyráželi jablonečtí hasiči k další nehodě, při které se střetla 2 osobní auta v části obce Jistebsko. Nehoda si vyžádala 2 zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali sorpčními látkami uniklé provozní kapaliny. Po celou dobu zásahu řídili dopravu.

K nehodě dnes dopoledne vyjížděli také hasiči z Jablonného v Podještědí, a to do Pertoltic pod Ralskem. Tam sjel na komunikaci č. 270 Volkswagen Golf do příkopu. Hasiči u vozidla odpojili přívod plynu a zajistili ho proti požáru. U nehody nebyl nikdo zraněn.

Denně jsou hasiči voláni i k technické pomoci – otvírání bytů. Jde o události, kdy se po pádu zraní starý člověk a není schopen dojít ke dveřím odemknout. Volání zraněného o pomoc většinou uslyší sousedé a přivolají složky IZS. Je pak na hasičích, aby zvolili jednoduchou a šetrnou cestu, jak se ke zraněnému člověku dostat, ať už dveřmi nebo oknem pomocí automobilového žebříku.

Foto: HZS LBK ilustrační

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet