Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejčtenějším článkem roku 2013 na serveru POŽÁRY.cz bylo představení nové Tatry 158 s kabinou pro mužstvo

Vítejte v prvním dni roku 2014. Jak je nejen u nás zvykem, připomeneme si v několika číslech a událostech rok 2013 na největším webu pro hasiče v České republice – POŽÁRY.cz.

Návštěvnost

V oblasti návštěvnosti zaznamenáváme v podstatě od založení webu stabilní růst. Ani v roce 2013 tomu nebylo jinak. Navštívilo nás něco málo přes 9 milionů čtenářů, což odpovídá zhruba 25 tisícům návštěv denně. Samozřejmě zmiňujeme průměr, v našich statistikách nacházíme dny horší i lepší. Výrazný nárůst evidujeme v našem specializovaném diskusním fóru, které se hasiči naučili navštěvovat.

Zmínit musíme i Facebook, který využíváme nejen jako cestu na web pomocí odkazů, ale jako prostředek pro komunikaci se čtenáři, kterých nás na této sociální síti sleduje již téměř 18 tisíc a my je chceme naučit zadávat naši adresu do svého prohlížeče. Stále fungujeme zrcadleně také na Twitteru a stále nefungujeme na Google+ :-)

Nejčtenější články

V našem souhrnu nemůže chybět žebříček toho nejčtenějšího. Čísla nechejme stranou – mezi nejoblíbenější rubriku stále patří naše unikátní a jedinečná Technika. Navštěvovanější jsou samozřejmě vzhledem ke kvantitě Zásahy, nicméně právě o autech píšeme v článcích, které jste u nás vyloženě hltali.

10 nejčtenějších článků webu POŽÁRY.cz v roce 2013

  1. První cisterna na podvozku Tatra 158 Phoenix s dlouhou kabinou byla představena na letošním Pyrosu
  2. Motorkář po nehodě na Frýdeckomístecku zemřel, utrpěl zranění neslučitelná se životem
  3. V Opavě shořelo při požáru haly sedm trolejbusů, předběžná škoda byla vyčíslena na 48 milionů korun
  4. Víme, jak bude vypadat 33 nových Tater 815–7 pro HZS a Šumavu: Wawrzaszek je představil na PYROSu
  5. Cisterny CAS 20 Tatra 815 Terrno dodal nástavbář Wawrzaszek ISS, spolufinancovala je Evropská unie
  6. V centru Prahy došlo k výbuchu, který narušil statiku domu. Zraněno bylo 35 osob, hasiči přes 200 osob evakuovali
  7. Záchranný útvar HZS v Hlučíně disponuje jeřábem Hidrokon HK 240 na desetikolovém podvozku Mercedes Actros
  8. Hasiči v Ostravě dostali od města novou techniku, dobrovolná jednotka Tatru, profesionálové dvojici Econiců s kamerovým systémem
  9. První Tatra Terrno od Zieglera nese na dveřích nápis Chrastava, hasiči ji pořídili díky Evropské unii
  10. Mezi obcemi Habrovany a Nemojany havarovala při kondiční jízdě hasičská cisterna, tři členové jednotky utrpěli lehká zranění

Článků jsme na webu v roce 2013 přinesli mimochodem více než 10 000. Všechny asi nikdo z vás nečetl, ale nic nemažeme – kdykoli se můžete jednoduchým listováním či filtry v našich přehledných rubrikách dostat ke všemu, co vás zajímá. A pokud se vám nechce listovat, stačí použít vyhledávání. Na Požárech už spoustu let hledá Google a ten najde vše, stačí se dobře zeptat.

Vyhledávání

Jak jsme výše uvedli, můžete kromě snadného listování a filtrování v našich rubrikách najít to, co hledáte, také pomocí… jak jinak – vyhledávání. A jaká klíčová slova jste v roce 2013 hledali nejčastěji?

  1. tapety
  2. malešov
  3. tatra
  4. video
  5. kalendář
  6. chicago fire
  7. pyros
  8. tfa
  9. cobra
  10. fotovoltaika

Mediální podpora

Jako každý rok i v roce 2013 jsme se stali mediálními partnery významných celorepublikových akcí, ale i lokálních soutěží. Mediální partnerství nám v průběhu roku dává náležitě zabrat a tak jistě pochopíte, že náš redaktorský tým nemůže být na každé akci. Přesto rádi zveřejníme informace přímo od vás – organizátorů.

Zkuste na nás v roce 2014 nezapomenout a s předstihem nám dejte vědět o sportovní či kulturní akci ve vašem okolí. Uvítáme také naše logo na propagačních plakátech či v elektronických pozvánkách. Naše loga najdete na webu, kde jsou připravena ke stažení a volnému použití.

Nákladné autorské projekty

Díky reklamě a našim partnerům jsme schopni nejen zajistit nákladný provoz webu, ale přinášet i zajímavé a unikátní články či projekty. Každoročně například děláme ucelené zpravodajství z hasičských a policejních her. Letos jsme zpravodajství, fotografie, videa a postřehy psali přímo z Belfastu. Mohli jste tak v přímém a nepřetržitém proudu informací sledovat úspěchy našich hasičských a policejních kolegů.

Odhodlali jsme se i k nezvyklé reportáži z dalekého Pekingu, kde jsme navštívili jeden z největších mezinárodních veletrhů v oblasti požární ochrany China Fire 2013. Přinesli jsme vám tak nejen zpravodajství ze života v Pekingu očima českých hasičů, ale také unikátní pohled na zajímavou hasičskou techniku z produkce čínských firem.

Bez vás by to nešlo

Nesmíme zapomenout na vás, naše čtenáře. Inspirujete nás, hledáte nová témata, mnozí z vás sami posílají články a fotografie. Chceme poděkovat všem našim externím spolupracovníkům, bez kterých bychom takto obsáhlé a jedinečné zpravodajství dělat nemohli. Stejný dík patří i tiskovým mluvčím, se kterými je spolupráce dlouhodobě velmi kvalitní a korektní.

Stejný dík patří i partnerům webu. Bez jejich osobní a finanční pomoci by nikdy unikátní projekt POŽÁRY.cz nevznikl a nemohl pokračovat v takovém rozsahu jako dnes. Web POŽÁRY.cz je uznávaným zpravodajským webem i mezi takovými hráči jako jsou zpravodajské weby iDnes.cz, Novinky.cz, Deník, ČT 24 nebo zpravodajství TV NOVA. Téměř denně spolu redakce vzájemně spolupracují.


Vážení návštěvníci, partneři a spolupracovníci webu POŽÁRY.cz. Děkujeme za přízeň, kterou jste nám zachovávali v průběhu celého roku 2013. Věříme, že v roce 2014 pro vás bude největší a nejčtenější hasičský web v zemi opět důvodem k pravidelné návštěvě či spolupráci.

Úspěšný rok 2014 přeje redakce webu POŽÁRY.cz

Sdílet