Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Jihomoravském kraji měli hasiči na Silvestra méně práce než minulý rok, cestou od nehody pomohli zraněnému muži

Od začátku Silvestra do Novoroční sedmé hodiny ráno vyjížděli jihomoravští hasiči ke 31 událostem. Ve srovnání s loňským rokem je to o 8 zásahů méně.

Foto: Jan Dufek

Jednotky HZS vyjely ke 14 požárům, jeden člověk byl zraněn a předběžný odhad způsobené škody je 177 tisíc korun. Nejčastěji hořely kontejnery nebo popelnice na odpad. K prvnímu letošnímu požáru vyjeli hasiči v 00.50 hod. na ulici Kudelovu v Brně. Hořely kartonové obaly od zábavní pyrotechniky.

Ve Znojmě pak hasiči před půl pátou likvidovali požár několika kontejnerů ve dvou ulicích, od sebe jen několik metrů vzdálených.

Foto: Jan Dufek

Hasiči zasahovali také u dopravních nehod. Těch bylo celkem 6. Nejzávažnější z nich se stala u Velkých Pavlovic a zranilo se při ní v osobním automobilu 5 cestujících. Zásah u dopravní nehody v Ludíkově na Boskovicku byl prvním, který v roce 2014 jihomoravští hasiči řešili. Cestou zpět na základnu poskytli hasiči pomoc i muži, kterého nalezli ležet na komunikaci.


Únik nebezpečných látek řešili hasiči jednou na Vyškovsku, k záchraně osob vyjížděli sedmkrát a technickou pomoc poskytli dvakrát.


Nejčastěji zasahovaly jednotky HZS na Brněnsku a to u 14 událostí. Nejméně událostí museli v uvedeném čase řešit hasiči ze Znojemska. Pomoc poskytli dvakrát.

Kpt. Bc. Pavla Pražáková
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet