Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič Fordu nezvládl řízení na sněhu a střetl se v Lochenicích s kamionem, těžce se zranil

Na silnici I. třídy č. 33 v katastru obce Lochenice došlo k vážné dopravní nehodě. Pětatřicetiletý řidič osobního vozidla zn. Ford Fiesta, jedoucí ve směru od Hradce Králové na Jaroměř, zřejmě nepřizpůsobil na přímém úseku rychlost jízdy a na zasněžené a uježděné vozovce přejel do protisměru.

Zde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem zn. Renault Magnum s návěsem. Řidič (cizinec, nar. 1980) nákladního vozidla, ve snaze zabránit střetu, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde najel na svodidla a následně havaroval v pravém silničním příkopu, kde poškodil strom.

Osobní vozidlo bylo vlivem nárazu odhozeno na svodidla vpravo ve směru své jízdy. Při nehodě utrpěl řidič z fordu těžké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Alkohol byl vyloučen u řidiče nákladního vozidla dechovou zkouškou. Druhému řidiči byla odebrána krev. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 210 tisíc korun.

Následnou lustrací policisté zjistili, že má 35letý řidič z osobního vozidla dvakrát vysloven zákaz řízení s dobou platnosti do února 2017. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až 3letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Policie ČR

Sdílet