Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Velkých Opatovicích se střetla dvě osobní vozidla a dodávka, nehoda se obešla bez zranění

Dne 22. ledna 2014 v 16:43 byl JSDH Velké Opatovice vyhlášen poplach na výjezd k dopravní nehodě dvou osobních vozidel a jedné dodávky v obci Velké Opatovice. Při příjezdu na místo události provedeným průzkumem potvrzeno prvotní ohlášení. Na místě se nenacházela žádná zraněné osoba.

Jednotka provedla protipožární opatření na dvou osobních automobilech. Dodávka byla téměř bez poškození. Jednotka zasypala unikající provozní kapaliny sorbentem a během celého zásahu řídila dopravu v rušné křižovatce. Po příjezdu Policie ČR se u zúčastněných řidičů nepotvrdil alkohol.

Po příjezdu HZS Boskovice místo předáno veliteli zásahu a jednotky vyčkaly na zdokumentování místa policií. Majitelé vozidel se na místě dohodli, že situaci nebudou řešit s dopravní policií a proto jednotky nečekaly na příjezd dopravních policistů a na pokyn VZ za pomoci automobilového navijáku z T815 CAS 24 byla vozidla odtažena mimo křižovatku.

Proběhl kompletní úklid silnice od střepu z vozidel a sorbentu. Poté jednotky pomohly s naložením vozidla na vlek soukromé osoby a vrátily se zpět na základnu.

Zúčastněné jednotky: JSDH Velké Opatovice, HZS Boskovice, Policie ČR.

Ptáček Ondřej, DiS.

Sdílet