Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do klubu v Moravské Třebové vhodili dva pachatelé šest zápalných lahví, pátrá po nich policie

Ráno zasahovali profesionální hasiči ze stanice Moravská Třebová a dále dobrovolní hasiči z Dlouhé Loučky a Starého Města u požáru klubu v Moravské Třebové. Hasiči požár dostali pod kontrolu za deset minut po nahlášení události na operační a informační středisko hasičů a zcela zlikvidován byl v 2.16 hodin.

Silně zakouřený objekt hasiči museli odvětrat. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 12 milionů korun.

Dva neznámí pachatelé vhodili do dveří jednoho baru v Moravské Třebové 6 zápalných skleněných lahví s prozatím neupřesněnou hořlavinou, v důsledku čehož došlo k poškození vstupních dveří baru. Kriminalisté pátrají po dvojici podezřelých.

Zápalné lahve nyní zkoumají odborníci. Nikdo nebyl zraněn. Případ je prozatím šetřen pro podezření ze spáchání přečinu „poškození cizí věci“, za který lze soudem uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Není ovšem vyloučeno, že by mohlo být jednání překvalifikováno i na jiný trestný čin s vyšší trestní sazbou.

nprap. Anna Štegnerová, policejní mluvčí

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet