Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu popálen muž

Pět jednotek požární ochrany vyrazilo ve čtvrtek 14. 6. 2007 hodinu a půl po středeční půlnoci do ulice Obránců Míru v Kopřivnici k nahlášenému požáru v jednom z bytů. Jeho uživatel byl popálen na rukou.

Ten během několika minut uhasili, protože šlo o požár menšího rozsahu, ale dva uživatelé bytu skončili se zraněními. Muž (ročník 1976) si vedle nadýchání zplodin hoření popálil obě ruce a sanitka jej převezla do nemocnice, žena (ročník 1980) se „pouze“ nadýchala.

Hořelo zařízení kuchyně. Příčinou vzniku požáru je nedbalost při manipulaci s hořlavou kapalinou – benzínem. Ten se uživatelům rozlil z neupřesněných důvodů na kuchyňském stole a koberci pod ním, pak chytil od svíček, stojících na stole. Od něj začal v kuchyni hořet i koberec. Muž se jej pokusil rychle přenést do vany v koupelně (naštěstí nebyla plastová) a tam uhasit pomocí sprchy. Přitom se popálil na rukou. Po ošetření v nemocnici se ale ještě ve čtvrtek ráno vrátil domů. Žena byla ošetřena v bytě.

Celková škoda činí asi 20 tisíc korun především na zařízení kuchyně a na poškozené koupelně od sazí. Do dalších bytů kouř nepronikl.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet