Neděle 8. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté v Mostě dopadli žháře, který zapaloval kontejnery; škoda se vyšplhala na necelých 60 tisíc korun

Mostečtí policisté chytili žháře, který v Mostě úmyslně zapaloval kontejnery a způsobil škodu ve výši 56 tisíc korun. Pachatelem je mladý muž ve věku 27 let z Mostu. Ten měl koncem roku a v lednu zapálit celkem 12 plastových kontejnerů, které byly po zahoření zcela zničeny.

Hořely ovšem i další nádoby na odpad. Ty se podařilo uhasit a hmotná škoda nevznikla. Mladík popelnice zapaloval v mosteckých ulicích vždy v nočních hodinách. Někdy během noci podpálil nejeden kontejner. Například 9. ledna vhodil hořící látku pětkrát a o deset dnů později opět hořelo ve třech mosteckých ulicích. Požáry pokaždé museli likvidovat hasiči, které přivolali všímavé občané. I ti sami některé ohně uhasili.

Ve dvanácti případech však požár plast zcela seškvařil. Žhář, který se takto bavil nočními toulkami městem, neměl pro své jednání logické vysvětlení. Vždy prý jednal pod vlivem alkoholu a také chtěl být před kamarády zajímavý. Zřejmě si neuvědomil, že ohrozil nejen majetek města a firem, ale mohl ohrozit i majetek a zdraví jednotlivých občanů.

Nestalo by se poprvé, že od hořící popelnice chytil vedle zaparkovaný automobil, jako se stalo loni v mostecké ulici Jana Kubelíka. Policie muže obvinila z přečinu poškození cizí věci. Obviněný je stíhán na svobodě.

nprap. Ludmila Světláková
Policie ČR

Sdílet