Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejprve nehoda bavoráku, pak dvou náklaďáků

Jednotky Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje, územní odbor Svitavy likvidovaly včera, 18. 6. 2007 dopoledne nehodu automobilu BMW a hodinu po obědě nehodu dvou nákladních automobilů.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 18. června 2007 v 10:45 hodin likvidovali hasiči z Poličky a Svitav následky nehody, ke které došlo na silnici u Květné mezi Poličkou a Svitavami. Jednalo se o kolizi osobního vozidla BMW. Na místě byly těžce zraněny tři osoby, které musely být vyproštěny pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Hasiči dále provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní.

Ve 12:35 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda, která se stala na silnici za Litomyšlí směrem na Svitavy. Na místo ihned vyjely profesionální jednotky hasičů z Litomyšle a Svitav. Jednalo se o nehodu dvou nákladních vozidel Iveco a Avie. Hasiči ihned po příjezdu na místo události museli ze zdemolované Avie vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení zaklíněného řidiče. Po vyproštění byl řidič předán do péče Zdravotnické záchranné službě. Hasiči dále zabezpečili vozidla proti požáru, zamezili úniku provozních náplní a vrátili se zpět na základnu.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet