Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě zraněné ženy vyprostili hasiči z vozidel po nehodě u Moravské Nové Vsi, pro jednu přiletěl vrtulník

Po osmé hodině ráno vyjely jednotky HZS z Hodonína a Břeclavi k dopravní nehodě na silnici 55 u Moravské Nové Vsi. Hasiči vyprostili dvě zraněné ženy.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel a jedné dodávky zablokovala provoz na frekventované silnici mezi Hodonínem a dálnicí D2.

Při příjezdu hodonínské jednotky bylo zřejmé, že nejhorší následky jsou na dvou osobních autech, která zůstala po nehodě téměř 200 metrů od sebe. Vzhledem k tomu si nechal velitel zásahu povolat na místo také jednotku HZS z Břeclavi. Na místě při příjezdu hasičů zasahovala záchranná služba. Společně s ní se podařilo vyprostit bez speciálních technických prostředků ženu z poškozeného Peugeotu.

Mladou řidičku z Toyoty ale museli hasiči vyprostit s použitím hydraulického zařízení. Pro zraněnou ženu přiletěl vrtulník záchranné služby. Policie ČR odkláněla dopravu a teprve po ukončení nezbytných záchranných prací otevřela v 9.20 hodin jeden jízdní pruh.

Hasiči a Správa a údržba silnic uklidili vozovku plnou střepů a částí trosek a po naložení obou vraků na odtah odjela poslední jednotka hasičů v 10.01 hodin zpět na stanici.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet