Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Třinci hořela střecha a půda za půl milionu

Především střecha a půdní prostor hořel v úterý 26. 6. 2007 dopoledne u staršího přízemního řadového bytového domu o šesti bytových jednotkách v Třinci-Dolní Lištné (okres Frýdek-Místek). Na místě zasahovaly čtyři jednotky požární ochrany. Uživatelka jedné z nezasažených bytových jednotek byla zraněna – byla intoxikována zplodinami hoření, odmítla ale odvoz a hospitalizaci v nemocnici.

Operační středisko hasičů ve Frýdku-Místku dostalo informaci o požáru s upozorněním na to, že se v objektu mohou pohybovat dvě děti. K zásahu ihned vyslalo jednotku Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci, dobrovolné hasiče z Bystřice a třinecké části Guty a také podnikové hasiče Třineckých železáren.

Po příjezdu hasičů na místo již plameny šlehaly z půdního prostoru krajního z šesti spojených domků asi do výšky tří metrů. Hasiči naštěstí průzkumem zjistili, že se v objektu již nikdo nenachází. Požár dostali pod kontrolu zhruba za půl hodiny po jeho nahlášení, dohašování s rozebíráním a proléváním střešních a půdních konstrukcí jim trvalo další hodinu.

Požár vznikl v půdním prostoru, odkud se částečně rozšířil na půdní prostor vedlejší bytové jednotky (domku). Přímou škodu odhaduje správce objektu na 500 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření vyšetřovatelů HZS Moravskoslezského kraje a Policie ČR. Byla vyloučena verze vzniku požáru z důvodu provozu či závady komínového zařízení, technické závady apod. Dosud byly stanoveny tyto možné verze: nedbalost, neopatrnost dospělých nebo úmyslné zapálení.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wej-
Sdílet