Úterý 17. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár odpadu ve sklepení opuštěného paneláku na sídlišti v Chanově opět zaměstnal hasiče

Požár odpadu ve sklepení zčásti opuštěného paneláku na chanovském sídlišti dnes odpoledne opět zaměstnal profesionální jednotku mosteckých hasičů a policisty z mostecké hlídkové služby. Hořet začaly tuny odpadků, které se nacházejí ve sklepení paneláku.

Ten je obydlený jen z části. Některá patra panelového domu jsou totiž neobydlená, opuštěná a zdevastovaná. Bývalé byty totiž připomínají jen obvodové zdi panelů. A právě v opuštěných „bytech“ a ve sklepení hromadí místní obyvatelé komunální odpad. Místo do kontejnerů tam totiž mnozí lidé vyhazují odpadky do opuštěných byt nebo do sklepa.

Valící černý dým vycházející z „oken“ sklepení paneláku tak zalarmoval policejní hlídku, která na místě zasahovala jako první. Tentokrát se požár obešel bez evakuace obyvatel.

Naposledy na chanovském sídlišti totiž hořelo letos 31. ledna, kdy v sousedním, rovněž zčásti vybydleném domě, hořely odpadky v nejvyšším patře opuštěného bytu. Tehdy policisté a hasiči ze vchodu evakuovali 35 lidí včetně patnácti dětí.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet