Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Karvinsku shořelo devět hektarů pšenice

Letošní dosud největší polní požár na Karvinsku likvidovaly tři jednotky požární ochrany v neděli 8. 7. 2007 odpoledne v Rychvaldu. Shořela vzrostlá pšenice na ploše devíti hektarů, díky rychlému zásahu hasičů se ale podařilo uchránit zhruba stejnou plochu obiloviny, čekající na sklizeň. Přidány fotografie

Požár pšenice mezi ulicemi Úvozní a Višňovou byl ohlášen na operační středisko hasičů v neděli před půl pátou odpoledne. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Orlové a Bohumíně a také dobrovolní hasiči z Rychvaldu. Celkem zasahovalo sedm cisternových automobilových stříkaček.

Oheň se šířil ve směru od Višňové k Úvozní ulici, podporován slabším větrem. I tak se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu už po tři čtvrtě na pět a zlikvidován byl tři minuty po páté hodině odpolední. Oheň zničil polovinu pole, druhou, zachráněnou půlku, může zemědělská společnost sklidit.

Celková škoda byla vyčíslena na čtvrt milionu korun, uchráněné hodnoty stejně. Příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wej-
Sdílet