Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ženu s dítětem zachránili hasiči při nočním požáru v Brně, dva z nich se zranili

Tři brněnské jednotky vyjely před třetí hodinou ráno k požáru ve víceúčelovém bytovém domě na ulici Sýpka v Brně.

Při příjezdu viděli hasiči požár v prvním patře. V jednom z oken šlehaly plameny. Po náročném průjezdu úzkou ulicí mezi zaparkovanými auty hasiči ustavili na místě také automobilový žebřík.

Z domu se před příjezdem jednotek ve spolupráci s příslušníky Policie ČR evakuovalo 9 lidí. Jednoho muže a jednu ženu musela ošetřit záchranná služba. Pro evakuované přijel na místo autobus ze stanice Lidická, který jim poskytl dočasný azyl.

Hasiči zahájili v silně zakouřeném a členitém domě průzkum. Nalezli při tom ženu s miminkem. Pomocí záchranných masek, které brněnští hasiči začali nově využívat, je vyvedli ven. Tam si je převzala do péče posádka zdravotnické záchranné služby.

Dva vodní proudy nasadily jednotky ke zdolání plamenů v hořící místnosti. Kolem čtvrt na čtyři už nehrozilo další šíření požáru. Situace byla pod kontrolou. Hasiči však museli zkontrolovat požářiště a přilehlé prostory termokamerou a silně zakouřený objekt odvětrat.

Vyšetřovatel odhadl předběžně škodu na 250 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se stále vyšetřuje. U události zasahovaly jednotky HZS ze stanice Lidická a Líšeň. Na místo přijela také jednotka SDH z Husovic.

Při zásahu se dva hasiči zranili. Po vyšetření v nemocnici se vrátili zpět do služby.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet