Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přes 1 000 osob evakuováno v Karviné

Dnes (21. 7. 2007) krátce po 18. hodině došlo pravděpodobně chybou obsluhy na koupališti v Karviné k výronu nebezpečné chemické látky do ovzduší.

Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, stanice Karviná. Na místě hasiči zjistili, že obsluha strojovny koupaliště omylem nalila do zásobníku s kyselinou sírovou chlór. Následovala chemická reakce a únik obou látek do prostor městského koupaliště v Karviné.

Jednotka provedla měření koncentrace látek a poté v protichemických oblecích zasahující hasiči naředili reagující látky vodním proudem. Potom látky přečerpali do sběrného kanálu. Souběžně hasiči skrápěli okolí vodní clonou.

Při zásahu bylo ve spolupráci s Městskou Policií Karviná a zaměstnanci koupaliště evakuováno 1 000 lidí – návštěvníků koupaliště. Při zásahu nebyl nikdo usmrcen, jedna osoba byla zraněna – jednalo se o obsluhu strojovny. Pracovník se nadýchal nebezpečných látek. Na místě mu byla poskytnuta předlékařská pomoc a poté předán Zdravotnické záchranné službě k dalšímu ošetření.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje

-wej-
Sdílet