Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Křižovatku na Mýtě u Harrachova zablokovala vážná dopravní nehoda, na místě byli celkem čtyři zranění, z toho jedno dítě

Tři jednotky hasičů dnes dopoledne zasahovaly u dopravní nehody na silnici I/10 ve směru do Harrachova (na křižovatce na Mýtě). Informaci o události hasiči obdrželi v 8:26 hodin s tím, že jde o dva osobní automobily cizinců. Na místě byli celkem čtyři zranění, z toho jedno dítě.

„Současně s provedením protipožárních opatření jsme pomáhali lidem z vozů a zraněným poskytovali první předlékařkou pomoc. Vyproštění osob se obešlo bez použití hydraulického nářadí," popsal velitel družstva tanvaldských profesionálních hasičů nprap. Tomáš Průcha.

Jak pokračoval, hasiči zasypali provozní kapaliny a usměrňovali dopravu. Po dobu nezbytně nutnou byla komunikace zcela uzavřena. Hasiči dále pomohli s odstraněním vozidel mimo komunikaci a následným naložením na odtahovou službu.

Dětem, které byly účastníky nehody, předali hasiči pro zmírnění stresu plyšovou hračku dráčka Záchranáčka. Mezi zasahujícími byli profesionální hasiči stanice Tanvald a dobrovolní hasiči Rokytnice nad Jizerou a Harrachov.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet