Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kabina kamionu při požáru na 183. kilometru dálnice D1 shořela, návěs se dřevem hasiči zachránili

Pět jednotek a druhý stupeň požárního poplachu aktivovalo operační středisko HZS JMK dnes ve 12.45 hodin. Na dálnici D1 na 183. kilometru ve směru na Prahu hořel kamion. Hlavní silniční tah zůstal asi na půl hodiny stát. Vyšetřovatel odhadl předběžně škodu na minimálně 2 miliony korun.

Krátce před 13. hodinou přijely na místo první jednotky. Plameny v té chvíli již pohltily celou kabinu kamionu a nebezpečně se šířily směrem na návěs. Hasiči zasahující v dýchací technice použili k likvidaci požáru 4 vodní proudy a dostali jej pod kontrolu 8 minut po 13. hodině. Návěs s nákladem dřeva se jednotkám podařilo uchránit.

V počátku zásahu museli hasiči ve spolupráci s Policií ČR provoz na dálnici ve směru na Prahu zastavit. Ve 13.35 se podařilo zprovoznit levý jízdní pruh.

Hasiči dohašovali požár do 13.45 a místo kontrolovali termokameru. U události se nikdo nezranil. Podle vyšetřovatele HZS bude škoda přesahovat 2 miliony korun. Příčinou požáru byla technická závada.

Ve 14.27 odjela z místa zásahu poslední jednotka.Vrak kamionu a následky po požáru na místě odstraní specializovaná fir­ma.

U zásahu pracovala jednotka HZS ze stanice Brno-BVV, Brno-Lidická, Brno-St. Lískovec, Rosice a jednotka SDH z brněnských Bohunic.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet