Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při čelním střetu dvou Škodovek u Sobůlek na Hodonínsku bylo zraněno sedm osob, hasiči museli vyprošťovat

Operační středisko HZS přijalo informaci o nehodě u Sobůlek na Hodonínsku. od záchranné služby v 16.13 hodin a na místo vyslalo jednotku HZS ze stanice Kyjov a dobrovolné hasiče ze Žarošic.

Hasiči po příjezdu zjistili, že se střetla Škoda Octavia se Škodou Fabia. Ve vraku Octavie zůstal zaklíněný muž a žena. Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru a současně zahájili vyprošťování obou zaklíněných s nasazením hydraulických prostředků.

Po dvaceti minutách se podařilo ve spolupráci s posádkou záchranné služby vyprostit i druhou zraněnou osobu. V dalším havarovaném voze cestovalo pět lidí a všichni utrpěli zranění. Hasiči asistovali záchranné službě s poskytováním první pomoci. Vedle nehody mezitím přistál vrtulník Letecké záchranné služby.

Na místě zasahovalo celkem 5 týmů ZZS včetně letecké záchranné služby, o spolupráci byl požádán i tým převozové sanitní služby. 3 pacienti byli transportováni do Brna na Urgentní příjmy, 3 do Kyjova a 1 do Hodonína.

ZZS Jihomoravského kraje

Policie ČR silnici během zásahu obousměrně uzavřela. Hasiči na závěr zasypali uniklé provozní náplně sorbentem a pomohli s odklizením vraků. Silnice byla před půl sedmou opět průjezdná a hasiči se vrátili zpět na základny.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet