Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Brně-Vinohradech se zranili dva lidé, škoda je odhadnuta na 900 tisíc korun

Nebylo ještě ani sedm hodin ráno, když tísňová linka HZS přijala informaci o požáru bytu v panelovém domě v Brně na Vinohradech.

K požáru okamžitě vyjely jednotky HZS ze stanice Líšeň a Lidická a dobrovolní hasiči ze Židenic. Hasiči při příjezdu zjistili, že z bytu ve druhém patře se ještě před jejich příjezdem dostal jeden muž sám, údajně po hromosvodu a na místě se o něj už starala hlídka Policie ČR. Druhý muž měl být stále v bytě.

Hasiči násilně vnikli do bytu zachváceného z větší části požárem. Může nalezli a vyvedli jej do bezpečí, kde si ho převzala posádka záchranné služby. Proti plamenům nařídil velitel zásahu nasadit jeden vodní proud. Třiadvacet minut po příjezdu hasičů byl požár pod kontrolou.

K události přijel také technický automobil se speciálním vysavačem k odsátí vody, která v bytě po požáru vlivem porušených rozvodů vody zůstala.

Vyšetřovatel HZS odhadl škodu po požáru na 900 tisíc korun a příčinu vyšetřuje.

V 8.25 nahlásil velitel likvidaci požáru. Jednotky se postupně vracely na své základny. V 9.37 odjel jako poslední z místa zásahu i technický automobil.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet