Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u devíti požárů

Hasiči v Jihomoravském kraji včera do 15 hodin vyjížděli k celkem 23 událostem. Z toho k devíti požárům, osmi zásahům technické pomoci, k pěti dopravním nehodám a v jednom případě se jednalo o únik nebezpečných látek.Ilustrač­ní foto.

Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů včera, 6. 8. 2007, krátce po 4. hodině ranní vyjížděly do Dubňan na Hodonínsku, kde se v areálu dřevovýroby vznítila hromada dřevěných štěpků na ploše 50 × 15 metrů. K likvidaci požáru hasiči nasadili dva vodní proudy a hromadu doutnající masy rozhrabávali pomocí nakladačů. Při obdobném zahoření hromady štěpků hasiči na tomto místě zasahovali již v neděli odpoledne.

Jedna jednotka hasičů před 5. hodinou vyjížděla k požáru v obytném domě v Brandlově ulici v Hodoníně. Jednalo se o drobné zahoření ve větrací šachtě, uhašené obyvateli domu ještě před příjezdem hasičů.

V Pohořelicích-Nové Vsi hasiči před 6. hodinou zlikvidovali požár hnojiště.
Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly dnes po 10. hodině při likvidaci požáru barev a ředidel v průmyslovém areálu v ulici Tuřanka v Brně-Slatině. Požár se záchranou člověka nadýchaného toxickými zplodinami hoření byl jen cvičný v rámci odborné přípravy jednotek.

V 10:26 hodin vyjely tři jednotky hasičů do Chopinovy ulice v Brně-Kohoutovicích, kde z bytu v přízemí panelového domu vycházel podezřelý kouř. Hasiči do bytu museli vniknout násilím a uvnitř zjistili, že kouř vychází ze spálených potravin zapomenutých na zapnutém sporáku.

Pět jednotek hasičů před 14. hodinou vyjelo na pole v Turistické ulici v Brně-Medlánkách k likvidaci požáru pole. Jednalo se o požár posečené slámy na ploše téměř 100 × 100 metrů.

Hořící trávu a další porost na ploše cca 20 × 20 metrů tři jednotky hasičů před 14. hodinou vyjížděly zlikvidovat na kopec Santon u Tvarožné na Brněnsku.

Dvě jednotky hasičů odpoledne uhasily požár kabiny nákladního vozidla Tatra u obce Všechovice na Brněnsku. Požár způsobil škodu za 50 tisíc korun.
K požáru kombajnu na poli vyjely čtyři jednotky hasičů před 15. hodinou do Němčic na Blanensku.

Tři lidé byli zraněni při ranní nehodě osobního vozidla u Ostrova u Macochy na Blanensku. K nehodě hasiči vyjížděli v 5:42 hodin a při jejich příjezdu byli všichni zranění mimo vozidlo. Jednoho z nich do nemocnice dopravil vrtulník Letecké záchranné služby, další dva odvezly sanitky. Na autě hasiči udělali protipožární opatření, sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny, auto pomohli naložit k odtahu a uklidili vozovku.

Vrtulník Letecké záchranné služby zasahoval také u nehody na silnici I/50 u Nesovic na Vyškovsku. Nehoda byla ohlášena v 7:21 hodin a jednalo se o srážku vozidel Volvo a Škoda Fabie. Zraněni byli čtyři lidé, z toho tři ve škodovce. Dva z nich, kteří zůstali ve zdemolovaném autě zaklíněni, hasiči vyprostili pomocí hydraulické techniky. Kromě pomoci zraněným hasiči na vozidlech udělali protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření nehody vozidla pomohli naložit k odtahu a uklidili vozovku. Odstraňování následků nehody si na více než 60 minut vyžádalo úplné uzavření silnice, před 9. hodinou byl zprovozněn jeden jízdní pruh a policisté dopravu usměrňovali kyvadlově.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet