Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořelo v lese a na polích

Celkem ke třem požárům lesních a polních porostů byly v pondělí 6. srpna 2007 povolány jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů na Českolipsku.I­lustrační foto.

Územní odbor Česká Lípa

K požáru lesní hrabanky vyjeli dobrovolní hasiči z jednotek Dubá a Doksy krátce před půl třetí odpoledne do Doks. Požár likvidovali třemi vodními proudy.

Požár balíků slámy v České Lípě–Žizníkově zaměstnal po sedmé hodině ranní profesionální hasiče ze stanice Česká Lípa a jejich dobrovolné kolegy z jednotky Česká Lípa–Dobranov. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat jedním útočným proudem až po rozdělení balíků na menší části.

S požárem porostu obilí a vymlácené slámy bojovaly u obce Jestřebí od pondělní jedenácté hodiny jednotky HZS LK ze stanice Česká Lípa a dobrovolné jednotky obcí Česká Lípa–Stará Lípa, Doksy, Dubá a Holany. Požár se vlivem větru rychle šířil k zemědělským strojům, které nemohly vlivem technické závady opustit místo požáru. Byly nasazeny lafetové proudnice z čela a z boků šířícího se požáru. Místo zásahu bylo po lokalizaci předáno veliteli JSDHO Dubá a ostatní jednotky se v poledne vrátily zpět na základnu.

K dalším menším požárům na polích v pondělí vyjížděli hasiči do obce Dalešice na Jablonecku a do Lomnice nad Poplelkou na Semilsku.


kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet