Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněného přiletěl vrtulník

Hasiči v Jihomoravském kraji dnes do 15 hodin zatím zasahovali u 17 událostí, z toho u čtyř dopravních nehod, dvou požárů, devětkrát vyjížděli k zásahům technické pomoci a dvakrát likvidovali únik nebezpečných látek z vozidel na komunikaci.ilus­trační foto

Hasiči v Jihomoravském kraji dnes do 15 hodin zatím zasahovali u 17 událostí, z toho u čtyř dopravních nehod, dvou požárů, devětkrát vyjížděli k zásahům technické pomoci a dvakrát likvidovali únik nebezpečných látek z vozidel na komunikaci.
Tři lidé byli zraněni při nehodě dvou osobních vozidel, k níž hasiči vyjížděli před 14. hodinou na silnici v Babicích u Rosic na Brněnsku. Pro nejvážněji zraněného na místo přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby. Hasiči kromě pomoci zraněným udělali na autech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po vyšetření nehody uvolnili komunikaci.
Ve 12:44 hodin hasiči vyjížděli k nehodě vozidla Suzuki v Brněnské ulici v Hodoníně. Vozidlo se ocitlo mimo vozovku a poškodilo také bilboard. Nehoda si vyžádala jedno zranění. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření, odpojili baterii a sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny. Vozidlo pak vytáhli zpět na vozovku.
V 10:14 byla ohlášena nehoda vozidla Škoda Octavia Městské policie a vozidla Honda na Nových Sadech v Brně. Škodovka strážníků se po nárazu převrátila. Dva lidé byli zraněni. Hasiči sorbentem zasypali unikající palivo ze škodovky a převrácené vozidlo obrátili zpět na kola.
V 7:23 hodin hasiči vyjeli na silnici u Moravských Knínic na Brněnsku, kde na žádost policistů vyprostili zpět na silnici vozidlo, které po nehodě skončilo ve svahu.
V 11:25 hodin hasiči v Brně vyjížděli na 195. kilometr dálnice D1, kde u vozovky hořela suchá tráva. Požár na ploše cca 10 × 5 metrů zlikvidovali za několik minut. Doutnající trávu poblíž železničního viaduktu v Brně-Chrlicích po 12. hodině uhasila místní jednotka dobrovolných hasičů.
Na čtyřech místech – ve Hvozdci na Brněnsku, v Jemelkově ulici v Brně-Starém Lískovci, v Šumné na Znojemsku a na Palackého náměstí na soše sv. Jana ve Slavkově u Brna – hasiči dnes likvidovali nebezpečná hnízda vos.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet