Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár uskladněného sena na statku u obce Málkov

Plně rozvinutý požár uskladněného sena pod provizorním přístřeškem na ploše cca 100 m2, v jehož těsné blízkosti se nacházel z jedné strany okraj vzrostlého lesa a z druhé strany byla ohrada s koňmi.

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou CAS 16-Iveco, CAS 32-T815, VEA-Hyundai a VEA-Š Fabia Combi společně s jednotkou SDH města Zdice s technikou CAS 32-T148 a DA 12-Avia, s jednotkou SDH města Králův Dvůr s technikou CAS 25-Š706 a VEA-Mitsubishi, s jednotkou SDH obce Lochovice s technikou CAS 25-Š706 a jednotkou SDH obce Suchomasty s technikou CAS 32-T148 a OA VW-Transportér zasahovaly u požáru uskladněného sena na statku u obce Málkov.

Jednalo se o plně rozvinutý požár uskladněného sena pod provizorním přístřeškem na ploše cca 100 m2, v jehož těsné blízkosti se nacházel z jedné strany okraj vzrostlého lesa a z druhé strany byla ohrada s koňmi. Vzhledem k situaci na místě zásahu nebylo možné seno nechat vyhořet, na hašení byly nasazeny 2 proudy C52, na ochranu lesa pak třetí C proud. Voda se na místo zásahu dovážela kyvadlově necelé 3 km z obce Chodouň, kde bylo zřízeno čerpací stanoviště jednotkou SDH města Zdice.

Po likvidaci požáru v 02:43 hodin dne 15. 8. 2007 bylo místo zásahu předáno zástupci majitele. Na místě zásahu byla na dohlídku do ranních hodin ponechána jednotka SDH obce Suchomasty, jako zázemí jí byl přistaven týlový kontejner ze stanice Beroun.


mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

-kuw-
Sdílet