Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pódia a svářecí soupravy na Pardubicku

Požár pódia Letohradu a svářecí soupravy v Pardubickém kraji zaměstnal včera hasiče z územních odborů Ústí nad orlicí a Svitavy.

Dne 14. srpna 2007 ve 14:44 hodin zasahovali profesionální hasiči ze Žamberka a dále dobrovolní hasiči z Letohradu u požáru tanečního pódia v Letohradu. Taneční parket, který byl zastřešený, o rozměrech 10 × 15 m zachvátily plameny. Majitel na místě rozhodl, že nechá objekt dohořet. Hasiči tedy dohlíželi na to, aby nedošlo k rozšíření plamenů na okolní stavby. Požárem bylo poškozeno nejen pódium, ale i stoly a židle. Škodu vyčíslil vyšetřovatel hasičů předběžně na 200 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru mohla být hra dětí se zápalkami nebo nedbalost při zakládání ohňů v přírodě.

Skoro současně v 15:20 hodin zasahovali profesionální hasiči z Litomyšle a dále dobrovolní hasiči z Nových Hradů, Příluky a Cerekvice nad Loučnou u požáru v zemědělském družstvu v obci Příluky. Hasiči na místě zjistili, že hoří svářecí souprava. Hasiči okamžitě začali s ochlazováním tlakových lahví, aby nedošlo k explozi. Požár hasiči zlikvidovali v 18:12 hodin. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že došlo k požáru hadice na svářecí soupravě. Ke zranění osob nedošlo. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kuw-
Sdílet