Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hlavní tah na Vídeň zablokovala nehoda kamionu, skončil na boku a vysypal se z něj písek

Krátce po 14. hodině přijalo operační středisko HZS informaci o dopravní nehodě na rychlostní silnici R52 u Pohořelic. Odstraňování následků nehody zastavilo provoz na vytížené silnici na několik hodin.

Na místo přijely jednotky HZS z Pohořelic a Židlochovic. Zjistily, že jen pár desítek metrů za sjezdem na Pohořelice ve směru od Brna havaroval kamion Scania převážející písek. Po nehodě zůstal vůz ležet i s návěsem na levém boku přes oba jízdní pruhy směrem na Mikulov. Část asi třicetitunového nákladu se vysypala na silnici.

Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru a menší únik provozní kapaliny zasypali sorbentem. Další část jímali do záchytné vany.

Zraněného řidiče ošetřovala při příjezdu hasičů posádka záchranné služby a posléze jej odvezla do zdravotnického zařízení. Policie ČR hlavní tah na Vídeň uzavřela a provoz odkláněla na objízdnou trasu.

Velitel zásahu si na místo vyžádal vyprošťovací automobil k převrácení náklaďáku zpět na kola. Ještě před tím však museli hasiči s pomocí nakladače, který přijel z brněnské stanice HZS Lidická, náklad přeložit do připravených vozů. Po ukončení překládky a vyšetření nehody Policií ČR zahájil vyprošťovací automobil převracet kamion na kola.

Silnici policie otevřela kolem 17.45 hodin a jednotky se vrátily na stanice.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet