Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při noční nehodě na Opavsku zemřel muž, další dva byli zraněni

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v noci z pondělí na úterý u vážné dopravní nehody na Opavsku. Havárie osobního vozidla, které narazilo do stromu mezi obcemi Bohdanovice a Hořejší Kunčice, byla operátorům zdravotnické záchranné služby nahlášena 24.3. před půl dvanáctou.

Podle prvotní informace došlo ke zranění tří osob. Na místo vyjela opavská posádka rendez-vous s lékařkou a dvě skupiny rychlé zdravotnické pomoci. K nočnímu letu byl vyslán také vrtulník LZS z Ostravy. O události byly rovněž informovány ostatní složky integrovaného záchranného systému, vyjely i dvě hasičské jednotky.

Dvaačtyřicetiletý muž byl záchranáři nalezen ležící mimo vozidlo, nejevil známky života. Zasahující lékařka zjistila, že utrpěl mnohočetná poranění, kterým na místě podlehl ještě před příjezdem posádek ZZS. Postiženému již nebylo možno pomoci.

Druhý, pětadvacetiletý muž, byl při vědomí, jeho zranění se však jevila jako velmi vážná. Musel být uveden do umělého spánku, zaintubován a převeden na přístrojem řízenou ventilaci. Byl ošetřen s poraněními břicha a horní končetiny, vyloučit nebylo možno ani další zranění. Pacienta si převzala do své péče posádka leteckých záchranářů, jejichž stroj přistál na poli nedaleko místa nehody. Vrtulník umožnil rychlý a šetrný transport postiženého na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Třiadvacetiletý muž byl v době zásahu ZZS při vědomí a s posádkami komunikoval. Utrpěl středně těžká poranění v oblasti hrudníku a hlavy. Po poskytnutí ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče jej pozemní posádka přepravila do opavské Slezské nemocnice. Předán byl na tamní chirurgické ambulanci.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet