Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár garáží v Liberci

Požár dvou garáží, které se nacházejí v Liberci na Starém městě mezi ulicemi Sokolská a Heliova, vznikl v pátek 7. září 2007 okolo půl sedmé večer. K uhašení požáru byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Liberec a dobrovolné jednotky statutárního města Liberec – Růžodol I. a Pilínkov.

Po příjezdu na udanou dresu hasiči nalezli dvě uzamčené hořící garáže poblíž již v minulosti vyhořelého bytového domu. Hasiči vnikli do garáží za pomoci rozbrušovacího agregátu a k odstranění značného kouře nasadili přetlakovou ventilaci. Hasičům v dýchací technice se oheň podařilo dostat pod kontrolu v 19:15 hod. a zcela uhasit po dalších dvaceti minutách hasebního zásahu.

Příčinou vzniku bylo pravděpodobně zapálení neznámou osobou. V této lokalitě zasahují jednotky požární ochrany u drobnějších požárů demoličních objektů poměrně často. V letošním roce hasily jednotky požární ochrany v objektech v ulici Sokolská požár odpadu již třikrát, a to 19. května, 19. a 31. července. Vzhledem k tomu, že se i v tomto případě jedná o demoliční objekty a obě garáže byly prázdné, výše škody je nulová.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet