Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hejtman Josef Řihák se zúčastnil slavnostního zahájení krajského kola hasičské soutěže ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se ve čtvrtek 10. dubna 2014 zúčastnil slavnostního zahájení krajské soutěže hasičů ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, která se konala na výstavišti v Lysé nad Labem.

Hejtman věnoval vítězům letošního ročníku krajské soutěže hasičů ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel velký putovní pohár. Na slavnostním zahájení velmi ocenil zdatnost, zručnost a obětavost hasičských záchranářů.

Nejen když se stane nehoda, ale kdykoliv, když se stane neštěstí, spoléháme na vás, hasiče. Jdete vždy neohroženě tam, odkud ostatní utíkají. Za tuto vaši obětavost vám děkuji. Přeji vám štěstí nejen při dnešní soutěži, ale především při vašich skutečných zásazích. Ať se vždy z každého výjezdu ve zdraví vrátíte.

popřál hejtman Josef Řihák středočeským profesionálním hasičům

Soutěže, jejímž pořadatelem je Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, se zúčastnilo celkem 12 družstev, která reprezentovala profesionální jednotky ze středních Čech.

Soutěž je součástí akce Tři dny se záchranáři. Po roce se opět vracíme na výstaviště do Lysé, vloni se tato akce konala v Hořovicích. Cvičné zásahy hasičů se snažíme co nejvíce přiblížit realitě, tedy situacím, s nimiž se naši záchranáři setkávají při skutečných dopravních nehodách.

Soutěž pořádáme ve spolupráci s mladoboleslavskou Škodovkou, která nám dodala moderní auta, která prošla zkušebními testy. Vítěz krajské soutěže postupuje do celostátní soutěže a má šanci se probojovat i na mezinárodní klání.

řekl Miloslav Svatoš, ředitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kra­je

Kompletní výsledková listina je v příloze článku.

zdroj: Středočeský kraj
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková_listina.pdf zobrazit online PDF 145 kB