Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda u Starého Jičína

K dopravní nehodě bílého osobního automobilu Ford Fiesta, v němž se zranil starší německý pár, vyjela v neděli 16. 9. 2007 dopoledne jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně.

Nehoda se stala na čtyřproudové silnici I/48 200 metrů od sjezdu na Starý Jičín na Novojičínsku ve směru na Hranice a Olomouc. Auto s německou registrační značkou skončilo mimo silnici.

Dopravní nehodu ohlásila na operační středisko hasičů současně Zdravotnická záchranná služba a Policie ČR krátce po desáté hodině. Po příjezdu na místo hasiči poskytli těžce zraněné ženě (ročník 1935) i lehce zraněnému muži (zhruba stejně starému) předlékařskou pomoc a pak je předali týmu rychlé záchranné služby, zabezpečili fiestu před požárem odpojením akumulátoru a zamezením úniku pohonných hmot. Po vyšetření nehody uklidili silnici, včetně sběru nepatřičných zbytků auta.

Hasiči zastavili společně s policisty zhruba na půl hodiny provoz v obou směrech frekventované silnice a zajistili místo pro přistání vrtulníku Letecké záchranné služby Ostrava, která pak odletěla s těžce zraněnou ženou do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Operační středisko HZS MSK v Novém Jičíně předtím poskytlo pilotovi vrtulníku GPS souřadnice místa události. Všechny souvislosti nehody německé fiesty zkoumá Policie ČR.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet