Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté evakuovali část budovy a její okolí v Plzni na ulici Částkova, zkoumali podezřelý předmět

Dnes dopoledne bylo na Policii České republiky přijato anonymní oznámení, že budova jednoho z finančních ústavů zde v Plzni exploduje. Z tohoto důvodu jsme okamžitě přijali a začali realizovat rozsáhlé opatření k ochraně života a zdraví občanů a majetku.

Policisté začali ihned kontrolovat všechny objekty předmětné instituce a jejich okolí, kdy v rámci opatření na jedné z budov v Částkově ulici nalezli v blízkosti bankomatu umístěný podezřelý předmět bílé barvy, velikosti zhruba 10 krát 20 centimetrů. Vzhledem k tomu, že by se mohlo jednat o nástražný výbušný systém, byla evakuována část budovy a přilehlé okolí.

Na místě zasahují policisté Městského ředitelství policie Plzeň, kolegové z Oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se speciálně vycvičenými psy a další složky integrovaného záchranného systému. Na místo byla povolána i pyrotechnická služba.


Kolem 14.00 hodiny policisté pyrotechnické služby konstatovali, že se nejedná o nástražný výbušný systém ani jiný nebezpečný předmět, který by mohl ohrozit život a zdraví občanů a majetek. Proto bylo opatření na místě ukončeno a krátce po druhé hodině odpolední byl zcela obnoven provoz na ulici Částkova a kruhovém objezdu.

Případem se hned od začátku začali zabývat policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který pachateli v případě jeho dopadení a pravomocného odsouzení může být uložen trest odnětí svobody v délce trvání až tři roky.

Po původci poplašné zprávy policisté intenzivně pátrají.

por. Ing. Hana Štefflová
Policie ČR
Sdílet