Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Evakuační autobus zajistil azyl pro cestující při nehodě u Slavkova

Krátce po 17. hodině vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice Slavkov u Brna a Bučovice k dopravní nehodě na silnici I/50 ve Slavkově. Nehoda zkomplikovala provoz na vytíženém silničním tahu.

Po příjezdu první jednotky zjistili hasiči, že na místě řetězově havaroval slovenský autobus, náklaďák a dva osobní vozy. Řidič nákladního auta si stěžoval na zdravotní komplikace. Velitel zásahu mu proto povolal na místo posádku záchranné služby, která jej odvezla k dalšímu vyšetření.

Hasiči na místě zasypali unikající provozní náplně a zajistili místo proti vzniku požáru. Dopravu na frekventované silnici řídili policisté. Vzniklá dopravní kolona dosahovala až dvou kilometrů ve směru od Holubic.

V autobuse cestovalo 46 pasažérů včetně dětí. Velitel zásahu pro ně nechal vyslat hasičský evakuační autobus, který je bezpečně přepravil na nedalekou čerpací stanici. Tam poskytl cestujícím nezbytné zázemí do příjezdu náhradního autobusu přepravce.

Hasiči uklidili místo nehody a po přestupu cestujících do náhradního autobusu odjely jednotky po 19.30 zpět na základny.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet