Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Utrpěl vážné popáleniny

Vážné popáleniny utrpěl osmačtyřicetiletý majitel bytu v Ostravě-Mariánských Horách, který v noci zachvátil požár.

OSTRAVA 7. března

Další tři obyvatelé domu se nadýchali zplodin. „Pacient je umístěn na jednotce intenzivní péče popáleninového centra. Jeho stav je údajně velmi vážný.

"Znám ho od kluka. Od rozvodu ho ale téměř nebylo vidět. Několikrát jsem se ptala, zda tady ještě vůbec bydlí,“ řekla médiím o zraněném muži jedna ze sousedek.

Policisté a hasiči zatím netuší, co mohlo požár zavinit. V úvahu přichází technická závada nebo neopatrná manipulace s ohněm. Podle některých sousedů se muž rád napil alkoholu.

„Probudila mě velká rána. Měla jsem pocit, že někdo spadl z výšky. Pak už jsem spěchala otevírat všechna okna, protože byt se začal plnit kouřem. Musela jsem být vykloněná z okna, bych vůbec mohla dýchat,“ popsala noční události další sousedka. Plameny se naštěstí nerozšířily do dalších bytů. Voda a kouř ale ano. „Už nás v minulosti vytopil dvakrát. Vždy jsme uklidili, vymalovali a nedělali mu žádné problémy. Dnes toto. Jen se podívejte, co jste udělali. Do skříně teče voda, televize je promočená,“ stěžovala si hasičům žena, která bydlí přímo pod kompletně vyhořelým bytem. Kromě vody, kterou hasiči používali při likvidaci plamenů, totiž její byt a řadu dalších vytopila i voda z prasklého topení.

Hasiči museli kvůli kouři z domu evakuovat 19 lidí. Plameny podle operačního důstojníka vyšlehly kolem 02:45. Na místo se postupně sjelo devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Oheň likvidovali více než dvě hodiny. Škoda, kterou oheň způsobil, se vyšplhá na 500.000 korun.
Sdílet