Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka čtyř vozidel na D1

Ke srážce čtyř osobních vozidel hasiči vyjížděli včera (5.10) na dálnici D1. Na 165,5 kilometru dálnice ve směru na Brno se střetla vozidla Fiat Stilo, BMW, Škoda Superb a Ford Fiesta. Při havárii byli zraněni dva spolujezdci na zadním sedadle vozu Fiat Stilo

. Vážně zraněného muže k dalšímu ošetření přepravil vrtulník letecké záchranné služby, zraněnou mladou ženu převezla do nemocnice sanitka ZZS.
Nehoda byla ohlášena ve 14.32 hodin. Protože havárie se stala na pomezí dvou krajů, na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanice HZS Jihomoravského kraje v Rosicích na Brněnsku a ze stanice Velká Bíteš HZS Kraje Vysočina. Hasiči zajistili místo nehody, zraněným poskytli předlékařskou pomoc a pomohli zdravotníkům při naložení zraněných do vrtulníku a sanitky. Na vozidlech udělali protipožární opatření a odpojili baterie, únik ropných látek z aut nebyl zjištěn. Po vyšetření a zadokumentování nehody dopravní policií hasiči havarovaná vozidla odstranili do odstavného pásu.
Krátce po vzniku nehody byla dálnice ve směru na Brno po dobu zhruba 10 minut zcela neprůjezdná. Hasičům a policistům se pak podařilo zprovoznit nejprve jeden jízdní pruh a v 15.45 hodin pro dopravu otevřeli pravý jízdní pruh a odstavný pás.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet